Nieuw Zeeland 2023 (8)

Nieuw Zeeland 2023 (8)

Goeie,

We zijn weer thuis.
Na ons laatste bercht zijn we nog op bezoek geweest bij een oud-collega van Lieuwe, die nu bij een zuivelbedrijf op het Zuider-eiland werkt. Heeft in Lincoln een mooi huis gebouwd met veel grond eromheen en een mooi uitzicht op de heuvels van Akaroa. 4 hectare grond, ruimte voor haar paarden en dressuurbak. 
De grondprijzen verschillen giga: bij Queenstown kreeg je voor een miljoen Kiwi dollar iets van 700 vierkante meter, in Lincoln krijg je daar meer dan 2 hectare voor. 
Dag erop de koffers weer inpakken, auto inleveren en vliegen naar Auckland. 5 kwartier vliegen en kennis maken met iemand die mossels en bloemen kweekte bij Havelock. Produceren Green-Lipped Mussel poeder en verkopen dit over de hele wereld. (website: Aroma)

In Auckland hadden we nog twee nachten voor de vluchten terug naar Nederland. 
Nog een bezoekje aan tante Jos, uit eten met haar en een avondje borrelen met twee neven. Het was weer erg gezellig!!

Daarna het vliegtuig in, eerst een kort tripje, van Auckland naar Sydney. Gratis stoelen bij de uitgang gekregen, dus veel beenruimte. Hele raar was wie waar zat: zes stoelen op een rij, drie aan elke kant. De stoelen aan het raam, dus verst van elkaar waren bezet door twee broers. De middelste twee door Nelie en ikzelf, dan de twee aan het gangpad door een moeder en zoon. Dus 3 koppels die alle drie op een rij zaten, maar niet naast elkaar. We zijn er niet achter gekomen hoe en waarom.

Tweede vlucht van Sydney naar Abu Dhabi en de derde dan naar Amsterdam. Heerlijk geslapen tijdens de 14 uur durende tweede vlucht, alhoewel het redelijk “bumpy” was.

Nu zijn we weer in ons eigen huis, de was draait, de koffers zijn leeg en de verwarming staat hoog. Een super mooie reis, eigenlijk een soort van reunie met de mensen en het land.  
En……… we denken dat we nog wel een keer daar vakantie willen houden.

Zonet even de afstanden opgeteld, die we hebben gereden: ergens rond de 5.000 kilometer. En geen problemen, alleen een lekke band, direct de eerste dag en gelukkig midden in de bewoonde wereld. (want we hadden wel een reserve band, maar geen krik en/of ander gereedschap). In een land acht keer groter dan Nederland, met slechte wegen (vooral na de vele regen) en ook niet alles geasfalteerd, geen slechte prestatie. Links rijden ging ook weer goed, alleen de eerste dag even geprobeerd rechts te rijden, maar na 100 meter toch maar weer links.
Nu weer rechts rijden, met ook weer herinneren dat richtingaanwijzer en ruitenwisser ook andersom zitten. Veel schone ramen en niemand die ziet waar we heen willen.

 

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.