Nieuw Zeeland 2023 (3)

Nieuw Zeeland 2023 (3)

Hallo,
weer een bericht van down under.
Zaterdag een tochtje naar Tawharanui, bijna goed, alleen net voor de ingang een bord: gesloten. Teveel schade door de regen en de cycloon. Jammer, al was het een mooie rit.
Zondag naar Shakespear park dan maar, wel open, maar half onder water. En beide keren nauwelijks toeristen gezien.
Maandag op weg naar Russell, in het hoge noorden. Heel stuk omrijden, want de highway is op plekken nog steeds bedolven onder de modder, of weggespoeld.
Nu moet je highway ook niet te groot voorstellen, tis een tweebaans weg, die klimmend en slingerend zijn weg vindt, en dan met niet al te beste asfaltkwaliteit. Omweg maken over niet highway is dus nog slechter, met veel afbrokkelende wegkanten, one-lane bruggen en nog meer bochten en op en neer. Als je de 50 km per uur haalt, doe je het super. Dus 4 uur over 165 km. Dik tevreden.

Russell is een heel klein dorpje in de Bay of Islands, paradijs. 6 maanden de hoofdstad van NZ geweest en met een heel oud hotel; the Duke of Marlborough.
Daar moesten we heen, om lekker te eten, te genieten van uitzicht en gewoon ff niks doen. Heerlijk.

De volgende dag op bezoek bij de familie Evans, boer met 400 koeien, midden in de onbewoonde wereld. (Lijkt zo). Kilometers grindweg en dan mooi huis op de heuvel. Dik in de 70, maar nog volop in bedrijf, al doet de share milker meeste werk. 3 dagen zonder stroom gezeten door de cycloon, maar met behulp van buurman zijn mobiele generator toch kunnen melken en de vriezer onder nul houden. In twee weken tijd een meter regen gevallen, wat normaal in een half haar valt.
Weer een fantastische middag gehad, met prachtige verhalen, boerenlunch en veel knuffels.

‘S Avonds overnachten in Whangarei, de grootste stad hier in het noorden. (Northland is net zo lang als Nederland, maar veel smaller, met 200.000 inwoners, waarvan 70.000 in Whangarei)
Stad begint echt mooi te worden, met veel restaurantjes, promenade, een Hunderwasser gebouw, parken, kortom waard om te bezoeken.

Woensdag op weg naar onze volgende stop: Tamahere, een gehucht met iets van 100 mensen, waar we een cottage bij mensen op het erf hebben.
Fantastisch, tussen de bomen, met kabbelende beekje, inheemse vogels en een nest tamme eenden.
Vandaag naar Rotorua geweest, ik voor een cup of coffee gesprek met een Kiwi en Nelie om de stad wat te bekijken. We zijn er wel vaker geweest, een mooie rit ernaar toe, maar de stad stinkt, naar de vele geisers met zwaveluitstoot. Komt zelfs uit de rioolputjes. Schijnt wel heel gezond te zijn, want er zijn veel kuuroorden. Maar blijf uit de wind!

wordt vervolgd

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.