5-11-2016 : Terug in het ritme.

5-11-2016 : Terug in het ritme.

We zitten weer in ons ritme hier.
Al weer bijna anderhalve maand na onze vakantie, zijn de laatste rekeningen betaald, de laatste foto’s opgeborgen en plannen we alweer de volgende. Eigenlijk al te laat: je hoort niet eerder van vakantie terug te komen dan met de volgende bestemming al vastgesteld. (we zitten aan India te denken, maar zijn er nog niet uit). Hier hebben we ook nog lang niet alles gezien. Dus daar zijn we meer op gefocust. Nieuw Zeeland heeft een hoop collectieve snipperdagen, meer dan in Nederland. (je hebt wel minder vakantiedagen, dus totaal is gelijk aan Nederland).

Zodra er weer een vrijdag of maandag vrij is, pakken we de auto, of een binnenlandse vlucht om weer een stukje van dit mooie land te bekijken. We zijn nog wel even bezig, dus terug komen is er de eerste jaren niet bij. Vorig weekend was het weer raak: Maandag labour day, dus vrij. Een lang weekend Queenstown. Fantastisch mooie omgeving, vooral richting Glenorchy. (Wie de serie “Top of the Lake” heeft gezien, zal het beamen: de serie is in Glenorchy opgenomen). We wilden nog naar Paradise rijden, maar laatste kilometer haalden we niet: we moesten de Jordan River oversteken met de auto en er was teveel water voor onze kleine Toyota. Jammer. We moeten dus nog een keer terug. Vrienden hebben er een huis gekocht, midden tussen de bergen, dus ik denk dat we wel een slaapplek hebben de volgende keer.
Voor mijn verjaardag had ik van Nelie een vliegles cadeau gekregen. Dus twee weken geleden de lucht in! Precies 5 minuten instructie: uitleg pedalen, de knuppel en nog een paar details.

Piepklein vliegtuigje, waar ik samen met de instructeur maar net inpaste. Drie kwartier gevlogen en zelf 30 minuten “gestuurd”. Waaide nogal en paar regenbuien, dus de eerste vijf minuten was ik in staat om er uit te springen: we vielen omhoog, omlaag, kieperden linksom, rechtsom en klommen steeds hoger. Daarna werd dat “normaal” dus toen ging het wel weer. Alleen bochten maken bleef redelijk griezelig: je kantelt negentig graden. Een fantastische ervaring en ik weet nu al wat ik volgend jaar op mijn verjaardag wil! Hierboven een filmpje van iemand in hetzelfde vliegtuigje met dezelfde instructrice, maar minder bang! En wat is Nieuw Zeeland mooi vanuit de lucht!

Vrijdagavond is onze “kroegavond”, halen we een paar biertjes in onze stamkroeg, de BBC; Birkenhead Brewing Company. Logo gekopieerd van de engelse BBC, net echt.
Leo en Nellie zijn er al stamgast, dus altijd een warm welkom, een praatje of spelletje spelen. Spelletje spelen zie je hier heel veel, ook heel veel pub quizzen. Kiwi’s onthouden alles, dus kennis quizzen winnen we nooit. Jong en oud komt in de pub en voordat je het weet heb je contact.
De eigenaren brouwen zelf bier en kopen daarnaast van kleine lokale brouwers. Dus elke week weer nieuwe soorten en smaken. Als we komen staan de proef glaasjes al klaar. Namen van de bieren zijn ook steeds mooi: Roll in the Hay, BBC1, BBC2, enzovoort.
Verschil met Nederland is wel dat de pub tegen elf uur dicht gaat: Kiwi’s gaan vroeg naar bed. Door de week zien we bij de buren na negen uur de lichten uitgaan. ’s Ochtends erg vroeg weer op, en veel mensen gaan eerst naar de sportschool. Sporten en gezond eten is hier wel erg in. Daartegenover: ze drinken ook heel veel alcohol. Meeste “nieuws” is hier van vorig jaar, behalve Brexit en de amerikaanse verkiezingen. De naam van het nieuwste biertje geeft duidelijk aan, wie de voorkeur hier heeft!
De laatste weken begint de zomer ook echt door te breken. Sneller dan we dachten: wij in lange broek en trui, terwijl andere mensen in zee zwemmen en liggen te zonnen. Komt misschien wel door de kerstbomen en kerstverlichting die overal opduikt.
Laatste nieuws is dat koning Willem en Maxima hier op bezoek zijn. We konden bij een van de recepties aanschuiven, maar dit keer slaan we over. Er is wel heel veel belangstelling voor van de Nederlanders hier, wie kan, die gaat. Ook in Australie zag je volle zalen.

Onze logeerkamers zijn weer klaar voor bezoek, vanmiddag halen we eerste gast al weer op. Zomer!!

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
  • heerlijk om dit op zaterdagochtend bij een kopje koffie te lezen.
    Hier begint de herfst dus overal mooie kleuren aan de bomen en vandaag wind stil.

    Vanmiddag afdeling uitje, worden we in een ruimte opgesloten en hopen dat we er weer uit komen………..om dan te gaan high tea en. Petra en Simone H zijn 25 jaar in dienst.

    dikke tut, Yda

  • Heerlijk, al die mooie verhalen! Wat een avonturen! Om jaloers op te worden. Geniet ervan!
    Groetjes, Lutske

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.