30-09-2016 : Weer thuis.

30-09-2016 : Weer thuis.


We zijn weer thuis!
Na vier prachtige weken in Nederland, zijn we weer terug in Nieuw Zeeland. En daar bijna alle dagen  schitterend weer.  De reis is beetje raar: je vertrekt op vrijdagavond rond zes uur en komt zaterdagmiddag al om één uur aan op Schiphol. Lijkt kort, maar je haalt 10 uur in, die je op de terugreis weer inlevert: woensdag avond rond 10 uur de lucht in, vrijdagmiddag half twee weer landen. Maar goed, de heenreis lijkt zo heel kort en zo zitten we zaterdagmiddag vrij snel al op een terras in Amersfoort met Marte, zonnetje erbij en een Nederlands biertje.

Eéntje met schuim, weer even wennen, we zijn “dood” bier gewend: zit er na het tappen schuim op een Kiwi biertje, dan gooien ze het weg en tappen een nieuwe, nu zonder schuim. Witte snorren hebben ze een hekel aan. In Amersfoort de eerste witte snor voor ons sinds anderhalf jaar en we vinden het weer heerlijk. Een mooi begin van onze vakantie. En eigenlijk is het zo drie weken lang geweest: bij de familie op bezoek, met de kinderen een midweek naar Terschelling, zeilen met vrienden, familieweekend, eten met vrienden, op bezoek bij oud-collegas, eten met oud-collegas, bij de buren op de koffie (en borrel), in ons eigen huis op bezoek, bbq met vrienden, bbq met de familie, autoritje met ouders en alle keren met mooi weer. Een feest! Op veel plaatsen geslapen en overal vorstelijk onthaald. Twee gaatjes erbij in de broekriem! De cross-trainer krijgt het weer druk.

Allemaal heel hartelijk bedankt! Wij hebben dank zij jullie een fantastische vakantie gehad.

Laatste week in een b&b, in een boerderij, lekker koel en erg rustig.
Autorijden ging ook goed, alleen steeds in de war met ruitenwissers en richtingaanwijzer. De eerste week hebben niet veel mensen gezien waar we heen wilden, maar was de voorruit wel mooi schoon. Was een Citroen C3, 16 euro per dag, vier euro goedkoper dan een dag een elektrische fiets huren op Terschelling.
Ook sinds jaren weer eens met de trein gereisd. Moet zeggen dat ik aangenaam verrast was: treinen reden allemaal op tijd, gratis (trage) wifi, en bijna geruisloos.
Of er veel is veranderd?  Had het idee dat dezelfde huizen in Bitgummole nog te koop stonden, café nog niet verkocht, enz. Wat wel indruk maakte, was de centrale as: wat een klus! Fryslan krijgt er wel heel veel asfalt bij. Sowieso zijn de wegen beter en is de snelheid hoger. Wel veel asociaal rijgedrag, wat we down under niet hebben.
Wat ook erg moest wennen, is hoe plat alles is. Geen bobbeltje te vinden, of het is een viaduct, maar verder ligt alles netjes waterpas. Erg groen en netjes alles opgeruimd.
Heimwee? Nee, ik voelde me meer een toerist in eigen land, je bekijkt alles wel anders, meer intensief. Alleen maak je minder foto’s

Al met al zijn de drie weken in een soort van roes voorbijgevlogen. De laatste week alweer aan het werk, in onze fabriek in Heerenveen. Goed om daar eens binnen te kunnen kijken, tot nu toe hadden we alleen contact via Skype. En een beetje raar ook wel: een fabriek in Fryslân waar de voertaal in kantoor engels is.

Daarna weer de reis naar huis. De Citroën  ingeleverd, met 1.800 kilometers meer op de teller en weer de lucht in. Een nieuwe maand, dus nieuwe films. Lekker geslapen en vrijdagmiddag om half drie stonden we weer thuis met de koffers.

Onder de douche, wasmachine aan de praat en al weer bijna tijd voor ons wekelijkse bezoek aan de BBC, het café in onze suburb. We werden  bijna met een knuffel onthaald en er waren weer nieuwe biertjes. Nu zijn we weer echt thuis.!
Aan het weer moesten we wel wennen: regen, veel regen. De laatste loodjes van het voorjaar hier, de zomer zit eraan te komen. Dus in een paar weken kan hier de korte broek al weer aan. Fantastich om zo van twee zomers te kunnen genieten!
Nu weer druk aan het werk en plannen maken voor de volgende vakantie. Misschien wel India.  Vorig jaar veel samengewerkt met Indiase collega die nu weer in New Delhi woont en werkt en maar blijft roepen dat we met vakantie naar India moeten komen. Hij wil alles wel regelen om ons zo mooi India te laten zien. Maar eerst, eind deze maand een lang weekend naar Queenstown op het zuider eiland.

The Remarkables, Lake Wakatipu and Queenstown from the the Skyline Gondola
Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments
 • Het is weer heerlijk om jullie verslag te lezen!!!!
  Nelie nog gefeliciteerd met je verjaardag!!

  Dikke tut, Yda

 • Ha Nederlandse kiwi’s

  Blijft leuk om jullie verhalen te lezen. Bijzondernhoor om als toerist in Nederland rond te reizen.
  De goede tijd komt eraan voor jullie daar in Nieuw Zeeland. En Taeke ook overigens. Hij gaat Down Under van zijn zn sabbatical gemieten!

  Gr Marjan Keizer

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.