26-08-2016 : Vakantie

26-08-2016 : Vakantie

Hallo,
Bijna klaar voor de vlucht naar Nederland. Half zes vanmiddag (NZ-tijd) vertrekken we vanaf Auckland naar Melbourne, dan naar Dubai en als laatste Amsterdam. Nelie kent de route bijna uit haar hoofd, hoeft maar uit het raam te kijken en ziet bekend terrein. Een lekker begin van onze vakantie. Waarom? Omdat we business class vliegen. Beginnen met lekker eten, languit kunnen slapen, allernieuwste films, het is een feest om zo te reizen, ook al is het een heel end.

De laatste weken is het erg druk geweest op het werk, dus vakantie werd ook tijd.

Hoe druk het ook is, de weekends zijn heilig en bedoeld om het land te zien.
Paar weken geleden zijn we een weekend naar Waiheke geweest, een eiland hier net voor de kust, ongeveer drie kwartier met de ferry. Vroeger waren het meest de hippies die er woonden, nu is het meer voor de rijke Kiwi’s en wijnboeren die hebben ontdekt dat je er goede rode wijnen kunt maken.

Artisanaal noemen ze het hier, oftewel ambachtelijk. Tis allemaal kleinschalig en de toerist die het eiland bezoekt koopt bijna alle wijn, of drinkt ze in de lokale restaurantjes. Voor een flinke prijs, maar dat hoort bij het sfeertje. Als je het eiland wilt bezoeken, moet je een wijntour doen. En dat hebben we nu (weer) gedaan. Vier wijnboeren met allemaal heerlijke wijnen die je moet proeven. Vervoer wordt geregeld, anders haal je het niet. En de verhalen worden steeds mooier. Bordeaux look-a-likes die volgens de kiwi’s eigenlijk veel beter zijn dan de echte, schroefdop is veel beter dan een kurk, het eiland heeft zijn eigen geloof. Maar de wijn en het eten zijn fantastisch! Oesters, verse vis, lekkere wijn, de broekriem maar weer een gaatje erbij.

Mooie is ook dat je direct contact met de mensen hier hebt, overal, in het b&b, de kroegjes, de chauffeurs, overal. Verhalen uitwisselen, plekken waar je volgende reis naar toe moet, enzovoort.

Voor de liefhebber van wijn een must!

Vorige week eindelijk Hobbiton bezocht. Als grote fan van de Lord of the Rings MOET je daarheen! Hobbiton is de plek waar het hobbit dorpje is gebouwd en waar nu jaarlijks honderduizend fans op afkomen. alles tot in de perfectie nagebouwd, inclusief een boom met 200.000 blaadjes, allemaal met de handbeschilderd. Prachtig mooi om daar rond te lopen, over dezelfde paadjes als Gandalf, Frodo, Bilbo en alle anderen. De feestweide, de kroeg de Groene Lantaarn, fantastisch!
Het is ook een wereldwijd succes; je ziet er mensen vanuit alle hoeken van de planeet. Jong en oud.

In Nederland hebben we een druk schema; Nelie heeft alle dagen zo’n beetje ingepland om maar zoveel familie en vrienden te bezoeken. Heb er veel zin in. Nu maar hopen dat we de rotondes tegen de klok in rijden. We zullen zien hoe vaak we de komende weken aan de verkeerde kant instappen, ruitenwissers en richtingaanwijzers verkeerd om gebruiken.

Nu eerst aan de champagne met Emirates.

 

wordt vervolgd.

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments
  • Een fijne ” relaxte ” reis, en een mooie vakantie????In het Heitelân.
    Het zal wel weer omvliegen.

  • een hele goeie reis en een fijne vakantie hjir yn Fryslân.
    Tís hjir prachtich waar dus geniet dérfan.

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.