22-11-2015 : De zomer komt eraan! En de Sint en Christmas!

22-11-2015 : De zomer komt eraan! En de Sint en Christmas!

Hallo allemaal,
In de Hospiceshop en bij Ons Dorp is alles in voorbereiding!
In de shop voorbereiding op Christmas, deze week is de shop in kerstsfeer gebracht, iets later dan de andere winkels hier. Daar waren eind oktober al de eerste kerstbomen te zien.
Wij hebben hier 1 kerstdag, alleen 25 december. 26 december is Boxingday: de dag om al je geld en kado’s uit te geven of te ruilen. Het is ook een tijd van veel vrije dagen; omdat Boxingday op een zaterdag valt heb je maandag de 28e dec vrij. Ook heb je Oudjaarsdag vrij. Lieuwe hoeft maar 2 dagen te werken die week. Na oud en nieuw heb je ook nog de eerste maandag vrij. Allemaal public holidays. Op 19 december start hier de grote vakantie van de scholen tot begin februari. Vakantie voor veel werkenden dus in die tijd.

Christmas is kadootjes geven, tot aan de hond van de nicht toe, zoals iemand mij toevertrouwde. Huis wordt versierd, Christmaspuddings gemaakt en bestel alvast je vlees bij de Butcher. Heel gek, heb je allemaal lichtjes in en om je huis, is het bijna de hele dag licht! Wij gaan eerste Kerstdag naar nicht Jacqueline, daar komt de familie van Lieuwe en Kroatische familie van de man van Jacqueline. Maandag aanstaande heb ik lunch bij Jacqueline om te bespreken wat het menu gaat worden. De kookketel moet maar mee dachten wij, Lieuwe heeft 2 ketels meegenomen naar Auckland, tot nu toe eenmaal gebruikt. Kerstborrels/barbecues zijn er hier natuurlijk ook. Ik heb 10 en 12 december een borrel, Fonterra zwijgt nog in alle talen.

Keuken, we koken steeds vaker zelf omdat we anders dicht groeien. Het is heel verleidelijk om een takeaway te halen na een drukke werkdag, zeker omdat het vaak goedkoper is dan zelf koken.Het centrum hier dichtbij heeft een scala aan restaurantjes.
Lieuwe heeft als echte kiwi een barbecue aangeschaft en hij maakt nu steaks, lamsrack, aardappelen ed. Heerlijk! Hij staat nu zaterdags in de korte broek en op blote voeten te koken, real kiwi.
Tuin: veel onkruid door het warme vochtige weer, bijna niet bij te houden.

In Ons Dorp(Dutch Retirement Centrum) zijn we aan het voorbereiden op de komst van Sinterklaas. Liedjes worden geoefend en familie wordt uitgenodigd om te komen. Het feest is op zaterdag 5 december om 15 uur. Lieuwe is vrij dus die mag/moet ook mee. Twee jonge Nederlandse collegas van Lieuwe gaan ook mee, zij wonen in Australie en Nieuw Zeeland en hun kinderen hadden nog nooit Sinterklaas gevierd. Ik gevraagd en van harte welkom natuurlijk. Dus nu gaan we met 6 volwassenen en 5 kinderen onder de 6 jaar.
Verder alles wel hier, had jullie beloofd om nog wat huis-tuin en keuken verhalen te vertellen.
Huis bevalt prima, volgende week onze eerste logees. Afwachten hoe warm het hier wordt in de zomer. Misschien een ventilator nodig?

Verder was het even zoeken naar een nieuwe kapper, pedicure, huisarts, kledingzaak ed.
Pedicure: hier heb je veel nagelstudios, heerlijk.
Ik in de massagestoel, Thais meisje verzorgt mijn voeten en geeft een massage aan onderbeen en voeten. Tevens krijg je een groot  kleurenpallet van nagellak aangeboden om de kleur te kiezen. Advies: 1 keer per week je handen en nagels te laten doen en 1 maal per 2 weken de voeten! Ik wens elke werknemer in de zorg in Nederland zo een massage toe na een dag hard werken! Je moet mij es zien zitten op de foto! Collegas MCL al jaloers? Wat voor het MCL! Kan wel in de hal naast de kapper.
Kapper: is ook gelukt, eerst Tony uit Duitsland, nu een meisje uit Irak, beide werkend voor een grote kappersketen.
Huisarts: vlakbij. Was nog niet binnen of ze wou al een mammografie en uitstrijkje laten doen. De portemonnee moet mee, ik was de 1e keer al thuis toen de secretaresse belde, ik had nog niet betaald. Kosten rond 60 dollar. De meeste mensen hebben hier geen zorgverzekering, alle basisverzorging is gratis. Wij hebben wel een verzekering afgesloten op aanraden van Nederlanders hier. Je bent iets eerder aan de beurt en alles wat geen ongeluk is wordt vergoed. Zo zit dat hier, bij een ongeluk alles vergoed, wensdingen betalen gelijk na de behandeling. Ik moest bijvoorbeeld voor onderzoek ivm nekklachten naar Dr Chang. Zeer aangename dokter, kostte 315 dollar en foto’s 204 dollar. Dat krijg ik nu terug van de verzekering, anders dus zelf betalen. En gelijk afrekenen graag. Het mooie was ik eindelijk naar die dokter, was de pijn weg! Gelukkig, 3 maanden veel parmol gehad, huisarts dacht aan hernia.
De prijslijst hangt trouwens in de wachtkamer, ik durfde geen foto te nemen.

Verder hebben wij natuurlijk ook wel door wat er allemaal in Europa gebeurt, we volgen de kranten, LC en Volkskrant. tevens de NZ Herald hier en het nieuws op TV.
In Ons Dorp lees ik alle donderdagen met de mensen de Herald en kan dan ook vertellen wat in Nederland in de krant staat.
Toch door de afstand en het eiland lijkt het allemaal wat verder weg.
Ik had als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk genoeg te doen gehad! Pak ik weer op als we terug zijn.
Dat zijn we voorlopig nog niet! Lieuwe wil hier wel blijven en ik zeg over een paar jaar terug, 3-4 jaar.
Zo dat was het dan voor nu.

Wij verwachten veel kerstpost uit Nederland, een kaart van jullie met een kleine beschrijving hoe het met jullie gaat.
16 Inkster Street
Birkenheead
Auckland 0626
We kijken er naar uit!

Leo and Nellie

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments
 • Zondagmorgen de mail open en jullie / jouw bericht lezen Nelie : een mooi begin van de ochtend.
  Het heeft wel wat, Sinterklaas & Kerst vieren in een luchtig jurkje met mooie gelakte nagels 🙂
  Bedankt voor het toevoegen van jullie adres want ik was al aan het bedenken hoe ik daar aan zou moeten komen.
  Mailen is leuk maar post is het allermooiste om te krijgen : wat is er leuker dan een slinger met kerstkaarten met sneeuwlandschappen inclusief tekst in je kamer hangende?!

  Groetjes ook voor Leo ( mooie afkorting en vast beter uit te spreken ) van Janke Tiemensma.

 • Klinkt helemaal goed daar aan de andere kant van de wereld!!!!
  hier regenachtig en donker weer, heb de lichten aan in de kamer.
  Vrijdag gaan Sint (Arie) en Piet (ik) weer op stap!!! Dus daar heb ik zin in.
  Rome was super leuk vooral het fietsen.

  dikke tut, Yda

 • Hi leo and nellie, wat leuk dat jullie ook sinterklaas vieren daar, wij doen ook nog ouderwets mee met een grote zak met kadootjes voor de kindertjes, blijft leuk.
  Thank god for internetshopping, geen stress meer om alles in huis te krijgen.
  Lijkt met wel een aparte ervaring om kerst in de zomer te vieren, het is hier veel wind en regen, wel gezellig.
  Groeten!

Website van Nelie en Lieuwe

Menu