12-10-2019 Vakantie Tasmanië Australië (1), Melbourne

12-10-2019 Vakantie Tasmanië Australië (1), Melbourne

Van 12 tot 22 oktober 2019 hebben we een trip naar Tasmanië gemaakt. Geen idee waar we wel/niet naar toe moesten, dus hebben we een kant en klaar pakket gekocht. En alleen de onderkant van Tasmanië, rondom de hoofdstad Hobart. Nelie is weken lang met de organisatie bezig geweest: er kan hier niks in één keer goed, dus heel wat tripjes naar haar “vriend” de reisdeskundige. Reisbureau vond op het laatst ook dat het de spuigaten uitliep, dus we kregen als “het spijt ons” zelfs nog een fles wijn aangeboden. Die was wel lekker!

Ik ga niet verder vertellen wat we onderweg nog aan fouten ontdekten en hebben moeten corrigeren; alleen dat we een prachtige vakantie hebben gehad.
Onze vrienden in de BBC, ons stamcafé, goedendag gezegd, afscheid genomen met muziek en vroeg naar bed: zaterdagochtend rond 8 uur vliegen.
Naar Tasmanië is geen regelrechte vlucht vanuit Auckland, dus via Melbourne, daar het weekend doorbrengen en dan maandagochtend naar Hobart vliegen.

Volle vlucht, duurt ongeveer drie uur en de klok gaat twee uur terug, dus ben je er om 9 uur. Busje naar hotel, wat tot onze verrassing exact dezelfde was als paar jaar geleden, toen we via Melbourne the great Ocean Road hebben gedaan. Middenin het centrum en bijna onze “oude” kamer weer. Een middagje slenteren, lichte lunch en via Tripadvisor een goed restaurant vinden voor het diner. En erg,erg lekker gegeten! Een mooie eerste dag.

Tweede dag een boottocht naar Williamstown, een suburb van Melbourne. Uurtje varen over de Yarra river, met veel te zien onderweg. Melbourne groeit als kool en haalt Sydney bijna in. (4,5 miljoen in Melbourne, 4,7 miljoen in Sydney). Erg groot verschil met Auckland met “maar” 1,5 miljoen. Maar grootste verschil is dat Melbourne een echte stad is, met een echt centrum, terwijl Auckland een verzamelnaam is van ongeveer 130 dorpjes die aan elkaar zijn gegroeid en nog bijna allemaal hun eigen centrum hebben.
Dus veel nieuwbouw met veel groen ertussen. Grote haven en heel veel terrasjes en restaurants langs de rivier.  Erg gezellig.

Williamstown is de eerste haven van Melbourne en gebouwd door gevangenen. (Eigenlijk zoals heel veel in Australië). Mooi om door heen te slenteren en in het zonnetje lekker te lunchen.
Maandagochtend naar Hobart. We nemen de verkeerde taxi, maar komen wel op de juiste plek aan. Mooi.

Vlucht van krappe anderhalf uur, met erg krappe stoelen. Onze huurauto opgehaald, een sneeuwwitte Nissan X-trail, dus groot en ruim.
Groot, oud hotel, wat vroeger school voor doven en blinden was. Aan het behang kun je zien waar de blinden sliepen.
Regen en koud is het buiten, dus geen gekuier, we duiken in een Uber taxi, richting kroeg en restaurant.

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.