08-03-2015 : nieuws van Nelie

08-03-2015 : nieuws van Nelie

Hi,
zondagmorgen na het ontbijt (zie foto) even een stukje typen over onze belevenissen afgelopen week. Gisteravond eindelijk gedaan wat al steeds zou: sport kijken in de kroeg. Hier beneden ons is bar The Fox, café om sport met elkaar te kijken. Wij niet te vroeg er naar toe, half zeven. De cricket wedstrijd was al begonnen om twee uur, en nog steeds bezig. Dus volop mensen, bier, eten en 5 schermen met verschillende sporten. Getracht het te snappen en half 9 weer vertrokken. Toen was de wedstrijd nog niet afgelopen. Daarna visite aan de Irish Pub, veel oude muziek (70-80 jaren) en jeugd op stap. Dames op hoge hakken en in hun mooiste jurk, lang of kort. Erg leuk en gezellig. Wij gaan deze buurt en ons plekje nog missen als we gaan verhuizen. Waar vind je het uitgaansleven zo dichtbij, echt midden in het toeristische Auckland. Echt mooi om mee te maken!

Wat ik de hele dag doe? Nog niet veel maar dat gaat veranderen. Ik wandel, zwem en ontdek de stad. En geniet volop met Lieuwe van de vrije tijd samen. Afgelopen donderdag de eerste rijles gehad, mag wel zeggen dat dat niet overbodig is! Stuur aan de rechterkant, automaat en links rijden. Leuke rijleraar die wel vond dat het goed ging maar wel bang was dat ik links de geparkeerde auto’s zou raken! Teveel naar links dus! Nog maar even doorlessen dus. Volgende week over moet ik zelf kunnen rijden! En over de brug, want daar gaan we wonen.

Vrijdag oriëntatie gehad in het North Shore Hospice. Iets anders georganiseerd dan in Nederland. Er staat een hospice met 14 bedden en er wordt gewerkt in de buurtzorg noord-Auckland. Om mensen te helpen om kwalitatief goed hun laatste tijd op aarde te laten beleven. Er werken 100 mensen en 750 vrijwilligers. Alle zorg is gratis. Bekostigt door sponsoren, donateurs en een shop. Een shop in 2e-hands zaken. Die shop is verantwoordelijk voor 30% van hun inkomsten. Wat kan ik doen als vrijwilliger?  Je kunt heel veel doen: tuin, eten, evenementen, shop en patiënten contact. Ik heb gekozen voor contact met patiënten en heb daarom 19 maart cursus palliatieve zorg. Daarnaast zitten ze te springen om hulp in de shop in mijn buurt (Birkenhead) dus daar zal ik waarschijnlijk ook ingezet  worden. Ook ga ik mij aanmelden bij de Alzheimer vereniging met de vraag of zij mij nodig hebben om cliënten eventueel voor te lezen of mee te praten in het Nederlands of Fries. Het Hospice heb ik ook bekeken. Het is niet alleen een plaats om te overlijden maar er komen ook mensen voor 1 week bijvoorbeeld om pijnmedicatie aan te passen of om het thuisfront te ontlasten. Er wordt ook veel gedaan aan spiritualiteit, Rheiki en massage. Erg mooi! Als iemand in een kamer overlijdt moet die kamer ook op een bepaalde manier gereinigd worden om geesten te verdrijven. (naast Maori zijn er veel andere geloven en gewoontes hier) Verder zijn er ruimtes voor andere belevenissen zoals een stilteruimte, een nabestaandenboom en dergelijke.

Vrijdag 13 maart gaan we verhuizen. Dat betekent 4 koffers inpakken en we gaan. We huren eerst meubilair, is hier heel gewoon. We krijgen gewoon het standaardpakket. Onze nieuwe hoekbank komt dan zaterdag de 14e. Onze eigen container is nu bij China, komt 22 maart aan in Auckland, moet dan nog door de douane. Wij verwachten dat wij begin april onze eigen spullen hebben. Hoe de container bij ons de heuvel op moet!!!
Dus dan kan het gewone leven beginnen: elke dag weer eten koken en werken en vrijwilligerswerk doen.

Deze week ga ik een vlucht naar Nederland boeken, eind mei tot eind juni. Lieuwe gaat waarschijnlijk niet mee, kan zich nog niet vrijmaken. Komt tot over zijn oren in het werk te zitten!

Deze week nog geluncht met een vrouw van een collega van Lieuwe en bezoek gehad van Marinthe haar Beppe en oom en tante, die zijn hier op vakantie. beide leuk en gezellig. Lieuwe was nog in de kroeg met een oud-collega uit Amersfoort. Zo zie je maar weer, er komt nog wel eens iemand langs!

Verder kunnen we Skypen en Facetimen en Whattsappen om contact te houden met iedereen thuis, dit gaat prima.

Dus nog geen heimwee, nee. Genieten en ook weer blij om straks weer aan het werk te mogen.

Tut Lieuwe en Nelie.

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 comments
 • Hoi,

  Fijn dat het zo goed met jullie gaat. Ben jaloers op de mooie omgeving en het weer.
  Vandaag hier voor het eerst een ‘lente’ dag. Wel harde wind maar de zon scheen.
  Dat links rijden zal wennen zijn. Goed dat je even lessen neemt.
  Succes met de verhuizing en de nieuwe uitdaging bij het hospice. Ze zullen blij met je zijn.

  Liefs en groet, Tineke

 • Hallo Nelie,

  Wat een mooi verslag.
  Je ( jullie ) dagen zijn goed gevuld.
  Prachtig om te lezen dat je overal op de wereld wat voor mensen kunt betekenen en dat is jou zeker toevertrouwd!
  Geniet van al het moois dat op jullie pad komt – zowel de natuur als de mensen & contacten.
  Voorzichtig in de auto. Is het een automaat?

  lieve groet voor jullie allebei van Janke Tiemensma.

 • Toevoeging 🙂

  nou heb ik net een nieuwe bril en nog lees ik over jou woord AUTOMAAT heen.
  in Canada reed ik in een automaat en ik vond het heerlijk vooral als de omgeving hoger wordt dan de It Sil Heve brug.
  dat links rijden lijkt me best ingewikkeld.

 • Ha Nelie,
  wat leuk om te lezen dat het je/jullie zo naar de zin gaat daar in Nieuw Zeeland. Succes met de verhuizing naar jullie bijzondere huis aan de andere kant vd brug. En links rijden gaat je lukken. Ik kon het ook. Het is even wennen!

 • Hoe is de verhuizing gegaan?
  is de mooie hoekbank al gekomen?
  hier vanochtend nog koud, ik moest mijn vooruit ijs vrij maken voordat ik naar het MCL kon……………
  succes met je rijlessen!!!!
  dikke tut, Yda

 • Hallo Neel en Lieuwe

  Vanmorgen jullie nieuwe bewoners opgevangen met een kop koffie. De containers zijn uitgeladen dat zij hebben het nu even druk. Voor ons is het wel zo leuk dat er s’avonds weer een lichtje zal branden want het was een dooie boel in die hoek van de straat. Wij hopen dat jullie container toch binnenkort mag arriveren. Je eigen spullen om je heen is toch het beste.
  Groetjes, Riny

 • het is me toch gelukt om de mail binnen te krijgen als jullie iets schrijven, vraag niet hoe het kan………..maar ik ben er blij mee!!
  vandaag mijn fotoboek Cuba naar Albelli gestuurd en jullie de online versie gestuurd.
  hier prachtig voorjaarsweer, heb net 2 bakjes violen in de tuin gepland.
  donderdag en vrijdag naar Amsterdam naar de VU opleiding voor voortplantingsgeneeskunde. En het weekend reünie Cuba.

 • Hi Riny en Jan,

  Ja, kan me goed voorstellen dat een klein wijkje zoals “ons” hoekje van it String is, meer sfeer geeft als alle huizen ook worden bewoond. Dus de eerste contacten zijn gelegd. Leuk.
  Goed te horen.
  Doe ze de groeten en blijf genieten.
  Groeten
  Lieuwe

 • Hoi Lieuwe en Nelie.

  Wat fijn dat jullie het zo goed naar je zin hebben daar.
  Wat een mooie foto’s , bijzonder land en genoeg om te zien.
  Als het goed is hebben jullie nu de verhuizing achter de rug,wat een mooie plek om te wonen.
  Nog bedankt voor jullie kaart.

  Ik blijf jullie belevenissen volgen.

  Groetnis en een tut fanut fryslan!

Website van Nelie en Lieuwe

Menu