03-03-2018 : Home Alone.

03-03-2018 : Home Alone.

De visite is de deur weer uit, we hebben het rijk weer alleen. 
Zo’n beetje van begin december tot afgelopen woensdag hebben we weekends en ook door de week loge’s gehad.
De eieren in Nieuw Zeeland zijn zo’n beetje op, de kippen uitgeput door al die ontbijten met omelet of ei met spek.
En nu is het stil

We hebben van alle bezoek enorm genoten en hopelijk onze gasten ook allemaal.
Prachtig dat mensen van de andere kant van de wereld deze kant ook eens opkomen, om te genieten van dit prachtige land. Heel veel mooie verhalen gehoord aan de keukentafel van de meest mooie plekjes hier, veel waar we zelf nog niet eens zijn geweest. Toch mooi dat de “buitenlander” je vertelt waar je in eigen land naar toe moet.
En niet iedereen heeft al die tijd mooi weer gehad. Cyclonen, stormen en zelfs sneeuwval, het hoort er allemaal bij.

Precies voor Kerst was de weg naar Kaikoura weer geopend, een jaar na de aardbeving. Vier weken later weer dicht door cycloon Gita.
Even 250.000 kuub rots en grond weghalen, en dan kunnen we weer opnieuw beginnen.
Er is elke week wel iets.
Zelf waren we net op tijd terug van de Coromandel, de dag erna was de weg overspoeld en afgesloten.
Dichter bij huis was aan de kust ook met springtij en storm een dorpje overstroomd, met veel huizen en winkels waarvan de benedenverdieping compleet moest worden vervangen. Is zo gewoon dat je het niet eens in de krant ziet.
Wijzelf wonen een meter of 25 boven de zeespiegel, in een soort van dal, dus hoog water en storm deert ons niet direct.
Het blijft wel nog steeds vreemd voor iedereen die hier komt, dat je deze maanden geen kou of sneeuw hebt, maar gewoon in je korte broek op blote voeten de dag doorbrengt.
Het koudste is het bier uit de koelkast.
En ook dat je in een stad met 1,4 miljoen mensen woont en ‘s ochtends wakker wordt met kakelende kippen, zingende vogels en verder niks. Stilte.
We hebben het super getroffen met ons plekje!  Onze huisbaas vindt dat ook, dus die probeert zo nu en dan de huur maar weer te verhogen…..
Denk dat de plaatselijke middenstand ook heeft gemerkt dat we visite hadden; stamkroeg en pizzaria waren bijna op Nederlandse les. En Dutch Deligth zijn Grolsch voorraad is ook grotendeels weg.

Verder zijn we veel naar onze favoriete plekjes geweest: Duder regional park, Muriwai en Piha beach, Tawharanui, enz.
Bbq-en met snapper, tarakihi, eyefillet, prawns en lambsrack,  lekker uit eten bij Madame Woo, TokTok, met Vietnamees en Asian streetfood, wijn, oesters  en bier van hier, wat een feest.
Feest was het ook in Nederland, mijn moeder werd 90!!
Wij gaan het met haar en de familie vieren in juni. Ze heeft een nieuwe Ipad gekregen, dus we kunnen we even vooruit met Skype of Facetime. Elke maandag hebben we contact, live met beeld en geluid. Fantastisch toch, vroeger kon je brieven schrijven die 8 weken onderweg waren.

En, Chinees Nieuwjaar. Bij Fonterra werken veel mensen uit China, ook op ons kantoor in Auckland. Dus wij hadden ook feest, met veel muziek, dans en chinese dumplings.  Dit nieuw jaar is een jaar van de Hond. Dat betekent voor mensen die geboren zijn in een eerder Jaar van de Hond dat ze goed moeten oppassen. Chinezen geloven namelijk dat zij in zo’n jaar meer ongeluk hebben. Dus voor Donald Trump, Holleeder en Justin Bieber is het oppassen!

De komende weken wordt het weer erg druk, met veel gereis binnen NZ, met ons team zo’n beetje alle fabrieken bezoeken, waar kunnen we helpen, wat zijn de plannen voor volgend jaar (we zijn al halverwege, ons boekjaar loopt van 1 augustus tot 31 juli), enz. Druk, maar ook erg leuk! Hopelijk geen stormen, cyclonen of andere natuurrampen, zodat we niet ergens blijven hangen.

wordt vervolgd

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 comment
  • Het was weer heerlijk om jullie NZ verhalen te lezen!!!
    groeten uit een dooiend fryslan maar super genoten van het schaatsen!!!
    dikke tut, Yda

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.