01-03-2015 : heerlijk, zomer.

01-03-2015 : heerlijk, zomer.

Zondagnamiddag, uur of zes, lekker op ons balkon. Sjonge, jonge wat is het hier lekker zomer!
Ik hoop niet dat ik nu teveel mensen jaloers maak, maar dit is weer wat altijd mag blijven: niet te warm, niet te koud, gewoon lekker. En vooral in de weekenden genieten we daar volop van, ook al wonen we nog in ons appartementje. ‘s Ochtends vroeg op het balkon, met ontbijt en de Leeuwarder Courant. We worden al mooi bruin.
Vorig weekend was ook gezellig: een paar oud-collega’s op bezoek. Lekker eten, lekker buiten zitten, en gezellig.


Door de week, wanneer ik thuis ben, ‘s avonds met een wijntje buiten tot na middernacht.
Wel zijn we zo langzamerhand toe om zelf weer eens eten te koken, ook al hebben nog lang niet alles geproefd bij de meer dan 2.000 restaurantjes in de stad, de geprakte aardappels met jus en groente missen we wel.
Er is één restaurant(je) waar we elke week wel een keer gaan eten : Mamak, een Maleisische keuken. Heel klein, met plek voor ongeveer 16 mensen binnen en zelfde aantal buiten. Piepkleine tafeltjes en krukjes, maar het eten is zo verschrikkelijk lekker. Vier mannen in de keuken, achter de wok, en vier (kleine) oosterse meisjes in de bediening, en alles vliegensvlug. Meestal staat er een rij mensen te wachten.

De stad staat nu op zijn kop vanwege twee grote activiteiten: worldcup cricket en de aankomst van de Volvo Ocean Race. De hele week is er voor onze deur gebouwd aan ontvangstpodiums, Heineken bierhuis en heel veel andere gebouwtjes, videoscreen, etc. Tis nu dik feest.
Gisteravond om half tien kwamen de zeilers aan, na 20 dagen zeilen tussen China en Nieuw Zeeland. Mooi te volgen op groot scherm. Heel veel helikopters in de lucht, live muziek. We waren erbij.
Cricket loopt hier al de hele week, met zaterdag de topper NZ – Australie. Alle kroegen stampvol, grote schermen, een ieder vol spanning. Gelukkig de Kiwi’s wonnen met 1 wicket. Alweer groot feest. De kroegen bleven vol, voor ons geen plek meer.
Onze tv had geen sportzenders, maar we konden het zien op een joekel van een scherm wat bovenop een van de cruise schepen stond. Nu nog snappen hoe het spel gaat, voor mij lijkt het veel op slagbal, wat we vroeger speelden, alleen gooit die werper zo vreemd……

Vandaag weer een stuk van de omgeving verkend. Het was, vonden wij, te zonnig om naar het strand te gaan. Wij als bleke Friezen, verbranden hier levend. Dus in de auto, airco aan. Mooie tocht gemaakt door de heuvels, over hele kleine gravel weggetjes, waar we gelukkig niemand tegen kwamen, en mooi stuk langs de kust.
Het is elke keer weer wennen: de stad is erg druk, met zelfs files op zondag, maar ben je de stad uit, dan wordt de wereld stil. Zodra je van de highway af bent, ben je bijna alleen met je auto op de weg.

Het is hier wel droog, veel regen is er de laatste weken niet geweest. De velden worden geel, er is regen nodig.  Veel stof.De eerste emigranten uit Engeland waren zo verspreid over het land, dat er nauwelijks sprake was van dorpjes. Zo vind je midden in het veld dan ook begraafplaatsen. Klein, met lang geleden overleden mensen, maar nog steeds onderhouden.

Terug langs de kust: bochtige weggetjes tussen rotsen en blauwe zee.

Tot slot: we hebben ook een huis, hetzelfde als in vorig verslag. 13 maart kunnen we erin. Joepie!

Print Friendly, PDF & Email
Join the discussion

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 comments
 • Hoi Nelie en Lieuwe,

  Wat een super mooie woning! Heel apart maar past wel helemaal bij jullie vind ik.
  Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. Nu jullie een eigen stekje hebben zullen jullie je nog meer thuis gaan voelen!
  Erg leuk om op deze manier af en toe wat van jullie te horen.

  Groetjes, Lutske

 • Hallo Lieuwe en Nelie,
  Wat weer een gezellig verslag, geniet er elke keer van, super dat je zulke evenementen meemaakt…en misschien moet je wel cricket les gaan nemen Lieuwe

 • Lokwinske mei jim nije hûs! Hjir bloeie de snieklokjes, de krookjes en de titelroazen sjitte de hichte ek al yn troch de waarme maitiidssinne.
  Mar brun wurde sit der hir noch net bot by, it is te kâld op ús (keale) terras…

  Groetnis,

  Aukje

 • Dat je op zo’n prachtige plek mag wonen, ziet er mooi uit, Dat het maar gauw als thuis mag voelen.
  Geoetjes uit een fris maar ☀️ Stiens

  Janny.

 • Sinds deze week ben ook ik volger van jullie blog. Erg leuk om jullie zo te kunnen volgen.en iets te lezen over een ander land.
  Je kon het slechter treffen qua onderkomen, Nelie kan zich maar uitleven op al die raampartijen.
  1e rijles al gehad Nelie?
  Groeten, Anneke.

 • Hoi Nelie en Lieuwe,

  Wat goed te horen dat jullie het naar de zin hebben.
  Super leuk de verhalen te lezen. En dat mooie weer……héérlijk!
  En een mooi huis hoor. Hoop dat het straks snel “eigen” wordt.

  Groetjes Anja

 • Super om jullie ervaringen te lezen! Ik ben wel jaloers, maar gun het jullie!!!!
  Lekker genieten!!!!

 • Wat een gaaf huis zeg! En wat een uitzicht. Havd fun over there!!!

 • Hallo Nelie en Lieuwe
  Als je de foto’s van het huis ziet met omgeving, zijn de herinneringen aan Bitgummole dan niet snel verdwenen?
  Succes met opnieuw een verhuizing voor de boeg.

 • ❤️❤️❤️❤️ Opslach verlieft op Nij Seelân!!!!

 • Vergeten? Je vergeet wat je wilt vergeten, daar hoort Bitgummole en It String niet bij. Goeie herinneringen koester je.
  Verhuizen? Voor ons zijn het een paar koffers. Of de container er kan komen, heb ik meer een hard hoofd in. No worries.

 • Hoi Lieuwe en Nelie, mooi om jullie verhalen te lezen en zo een beetje mee te beleven wat jullie allemaal meemaken. Ik begrijp dat jullie heel erg genieten van het land, het weer en de natuur daar. Heb je nog geen heimwee? Een prachtig huis ook, ik heb even gekeken op de website…beetje futuristisch. Past wel een beetje bij jullie denk ik 🙂

 • Yes, wij zijn ook erg blij met dit huis. Vrijdag de sleutels, dus komt nu snel dichterbij. En heimwee? Tot nu toe is het meer vakantie gevoel. En met skype, facetime en de leeuwarder courant op de ipad, zijn afstanden kleiner geworden. Cu

Website van Nelie en Lieuwe

Menu

Lieuwe

Geboren en getogen in Friesland
Na 55 jaar verhuist naar Auckland, Nieuw Zeeland.
Houdt van lekker eten, wijn en werken.